مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

فرزندان ميوه درخت زندگي هستند. مادر و پدر وظيفه نگهداري و مراقب از اين ميوه را بر عهده دارند. قانون مدني نيز در كتاب هشتم، باب دوم از ماده 1168 تا 1179 اين قانون به موضوع حضانت و نگهداري از فرزند پرداخته است. بر اساس اين قانون نگهداري از طفل يك حق و تكليف براي والدين است. حضانت حقي است كه والدين براي نگهداري از فرزند خود در برابر سايرين دارند. از سوي ديگر تكليف نگهداري از فرزند را نيز دارند و نمي‌توانند اين تكليف را از خود ساقط كنند. والدين در برابر اعمال فرزند خود مسئول هستند. در اين مطلب به بررسي حضانت فرزند در زمان زندگي مشترك و قبل از طلاق مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع ؛ 

حضانت فرزند قبل از طلاق

تكليف قانوني والدين بر حضانت طفل

 

 

حضانت فرزند قبل از طلاق

بر اساس 1168 قانون مدني نگاهداري طفل با ابوين يعني مادر و پدر كودك است. در نتيجه مي‌توان گفت كه پدر و مادر تا زماني كه طفل به سن بلوغ شرعي برد مشتركا وظيفه نگهداري از طفل را به عهده دارند. اين حقي است كه قانون به والدين داده است و فقط خود قانون است كه مي‌تواند اين حق را از آن‌ها بگيرد. اگرچه والدين از كودك نگهداري مي‌كنند اما بر اساس ماده 1175 قانون مدني در صورت وجود يك علت قانوني امكان گرفتن حضانت از پدر و مادر وجود دارد.

مصلحت و آسايش فرزند مقدم بر حق حضانت والدين است. از همين رو بر اساس ماده 41 قانون حمايت از خانواده اگر مراجع قانوني به هر طريقي متوجه شوند كه موانع حضانت فرزند وجود دارد و والدين كودك يا يكي از آن‌ها صلاحيت نگهداري از كودك را ندارند مي‌تواند در مورد حضانت كودك تصميم مقتضي را بگيرد و حضانت طفل را به شخصي كه شايستگي دارد بسپارد يا اينكه براي والدين يك ناظر تعيين نمايد.

در مقاله‌اي مفصلا به موانع حضانت كه سبب گرفتن طفل از والدين او مي‌شود پرداخته‌ايم.

عدم پذيرش حضانت فرزند

همانطور كه گفته شد بر اساس ماده 1168 قانون مدني حضانت هم حق است هم تكليف. وقتي كه قانون تكليف نگهداري از فرزند را بر عهده والدين گذاشته است اگر پدر و مادر اين تكليف را انجام ندهند قطعا با آن‌ها برخورد مي‌شود.

بر اساس ماده 1172 قانون مدني زماني كه والدين از نگهداري طفل امتناع كنند و وظيفه حضانت را انجام ندهد دادگاه در ابتدا طرفين را ملزم به نگهداري از كودك مي‌كند. اگر ملزم كردن والدين امكان نداشته باشد دادگاه حضانت را به شخص ديگري كه صلاحيت دارد مي‌دهد. اما حتي اگر حضانت به شخص ديگري سپرده شود باز هم والدين وظيفه دارند تا هزينه‌هاي فرزند را تامين كنند. هزينه‌هاي فرزند در ابتدا با پدر است در صورتي كه پدر فوت كرده باشد هزينه‌ها با مادر است.

همچنين در ماده 40 قانون حمايت از خانواده گفته شده است در صورت امتناع از نگهداري فرزند دادگاه اين حق را دارد كه تا زمان صدور و اجراي حكم، شخصي كه مسئوليت حضانت را داشته در بازداشت نگه دارد. دستور به حبس فقط زماني امكان دارد كه شخص از روي لجبازي يا بدون هيچ دليل قانوني و منطقي از نگهداري فرزند امتناع كرده باشد. اگر او به يك دليل موجه از فرزند نگهداري نكند امكان حبس كردنش وجود ندارد.

مدت زمان حضانت فرزند قبل از طلاق

در رابطه با اينكه حضانت والدين نسبت به فرزند تا چه زمان است دو نظر وجود دارد. گروهي معتقد هستند كه حضانت از فرزند تا زمان بلوغ شرعي يعني در دختران 9 سال تمام و در پسران 15 سال تمام معنا دارد و بعد از آن ديگر والدين وظيفه نگهداري ندارند. گروهي ديگر معتقد هستند كه حضانت بايد تا رسيدن به سن قانوني يعني 18 سال ادامه پيدا كند.

به نظر مي‌رسد كه از جميع اين نظرات مي‌توان متوجه شد كه حضانت تا زمان بلوغ شرعي قطعا ادامه دارد و بعد از آن به وضعيت كودك بستگي دارد كه آيا رشيد شده است يا نه. در صورت عدم توانايي كودك قطعا حضانت فرزند تا 18 سالگي ادامه مي‌يابد. معمولا هيچ يك از والدين به خصوص در ايران فرزند خود را تا زماني كه توانايي مستقل شدن داشته باشد رها نمي‌كنند. فقط قانون آن‌ها را تا رسيدن فرزند به سن مشخص ملزم به مواظبت مي‌كند اما اين بدان معنا نيست كه بعد از اين سن والدين فرزند خود را رها مي‌كنند.

البته بايد به اين نكته توجه كرد كه حضانت با ولايت متفاوت است. حضانت به معناي سرپرستي و تربيت فرزند است اما ولايت حقي است براي پدر يا جد پدري كه تا رسيدن به سن قانوني براي آنان وجود دارد. ولايت شامل پرداخت نفقه و دخالت در تصميم گيري‌هاي مهم از جمله ازدواج و امور مالي مي‌باشد.

سوالات متداول

حضانت فرزند قبل از طلاق با چه كسي است ؟

حضانت فرزند مشتركا وظيفه پدر و مادر با هم است.

آيا مي‌توان حضانت را از والدين گرفت ؟

بله. دادگاه در صورتي كه لازم باشد مي‌تواند حضانت را از والدين بگيرد.

حضانت تا چه سني ادامه دارد ؟

تا رسيدن فرزند به سن بلوغ شرعي و بعد از آن بستگي به وضعيت فرزند دارد.

براي اطلاعات بيشتر در مورد حضانت فرزند قبل از طلاق و دريافت پاسخ سوالات خود مي‌توانيد با مشاوران ما در وكيل دات كام در ارتباط باشد و از مشاوره حقوقي تلفني بهره ببريد. گروه وكيل دات كام در سريع‌ترين زمان به تمام سوالات شما در مورد حضانت فرزند قبل از طلاق پاسخ مي‌دهد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص حضانت فرزند قبل از طلاق، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون حضانت فرزند قبل از طلاق پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع : حضانت فرزند قبل از طلاق

امتیاز:
بازدید: 22
برچسب:
:
[ 1399/8/16  ] [ ۱۵ ] [ vakiel ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 10
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب